Advocaat en Van Marwijk ontmoeten elkaar: 'Fantastisch wat hij deed bij Feyenoord'

Advocaat en Van Marwijk ontmoeten elkaar: 'Fantastisch wat hij deed bij Feyenoord'

11-10-2021 12:32
20

Dick Advocaat en Bert van Marwijk staan dinsdag tegenover elkaar als bondscoaches van respectievelijk Irak en de Verenigde Arabische Emiraten. Advocaat heeft veel respect voor zijn collega en landgenoot.

De bondscoach van Irak stelt zelfs dat Van Marwijk in Nederland veel te weinig van dat respect heeft gekregen. Als voorbeeld worden de prijzen die gepakt werden met Feyenoord aangehaald. “Het is toch fantastisch wat hij destijds heeft gedaan bij Feyenoord?”, zegt Advocaat in gesprek met De Telegraaf. “Een beker en een Europese hoofdprijs.

Ook de prestaties van Van Marwijk met Oranje spreken tot de verbeelding van De Kleine Generaal. “In 2010 bracht hij het Nederlands elftal niet alleen naar het WK maar haalde hij met dat team ook de finale. Dat is echt geweldig. Ik denk dat hij nog veel meer waardering had moeten krijgen dan hij in al die jaren ontving.”

Advocaat denkt dat dat met het karakter van Van Marwijk te maken heeft en ook met zijn speelstijl. “Bert heeft zichzelf nooit op de borst geslagen, zo is hij niet. Daarnaast hebben wij onze ploegen allebei altijd vrij realistische laten voetballen. Ik vind Bert altijd positief, daarom kunnen we waarschijnlijk ook goed met elkaar door een deur.”