Vitesse komt er niet uit met Tannane: spelmaker teruggezet naar beloften

Vitesse komt er niet uit met Tannane: spelmaker teruggezet naar beloften

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 14:02ma 11-10-2021 om 14:02

Laatste update: maandag 11 oktober 2021 om 14:12ma 11-10-2021 om 14:12

Vitesse heeft Oussama Tannane verbannen naar het beloftenteam. De Arnhemse club bereikte geen akkoord met de 27-jarige spelmaker over de ontbinding van zijn contract. 

Tannane moet zich vanaf dinsdag melden bij Vitesse O21, het team dat getraind wordt door Nicky Hofs. Dat maakt de Gelderse club zelf bekend. De Nederlandse Marokkaan werd voor de interlandbreak al uit de selectie gezet door coach Thomas Letsch. Hij miste daardoor de duels met Stade Rennais FC en Feyenoord.

Bij Letsch ontbrak het gevoel dat Tannane 'het team verder kon helpen', liet hij al weten. De aanvallende middenvelder zou zich te veel laten beïnvloeden door zijn veranderde rol binnen het team. "Vanwege dezelfde reden als hierboven genoemd gaat Oussama voor onbepaalde tijd meetrainen met de selectie van Vitesse O21", zegt technisch directeur Johannes Spors. "Dat is de uitkomst van diverse gesprekken, waarin we het uitgebreid hebben gehad over de ontwikkelingen in de afgelopen periode."

Tannane hoopte na een sterk seizoen een transfer te maken, maar een overstap bleef uit. Hij staat nog tot het einde van dit seizoen onder contract in Arnhem, maar lijkt zijn laatste duel voor Vitesse al te hebben gespeeld. Volgens de Gelderlander mag hij in januari transfervrij vertrekken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws