Vermoedelijke opstelling klopt opnieuw: twee wijzigingen bij Oranje

Vermoedelijke opstelling klopt opnieuw: twee wijzigingen bij Oranje

11-10-2021 19:24
189

Het Nederlands elftal begint inderdaad met twee wijzigingen aan het duel met Gibraltar. Zoals verwacht staan Noa Lang en Georginio Wijnaldum in de basis, wat ten koste gaat van de geblesseerde Cody Gakpo en Guus Til.

Tegen Letland startte Gakpo vanaf de linkerflank. De aanvaller van PSV liep echter een hersenschudding op in dat duel, waardoor hij zich voortijdig afmeldde bij Oranje. Arnaut Danjuma werd opgeroepen als zijn vervanger, maar neemt dus plaats op de bank tegen Gibraltar. Lang neemt de positie van Gakpo over en maakt zijn basisdebuut bij Oranje.

Wijnaldum moest de wedstrijd tegen Letland laten schieten vanwege een schorsing. Louis van Gaal kan nu wel weer over de geboren Rotterdammer beschikken. De bondscoach laat hem meteen weer in de basis starten. Daardoor zit Til op de bank tegen Gibraltar.

Daarmee komt de opstelling van Oranje opnieuw overeen met de vermoedelijke formatie. Eerder op maandag werd al bekend dat Marten de Roon, Nathan Aké en Joël Drommel plaatsnemen op de tribune in De Kuip.

Volledige opstelling van Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Frenkie de Jong, Klaassen; Berghuis, Memphis, Lang.