Van Gaal en Dumfries over uitgefloten Berghuis: 'Geen aandacht geven, vind ik'

Van Gaal en Dumfries over uitgefloten Berghuis: 'Geen aandacht geven, vind ik'

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 00:15di 12-10-2021 om 00:15

De fluitconcerten ten koste van Steven Berghuis tijdens Nederland-Gibraltar kwamen ook na afloop tijdens de persconferentie ter sprake. Louis van Gaal en Denzel Dumfries wilden het incident echter niet groter maken dan het was.

NOS-analist Rafael van der Vaart liet na afloop vanuit De Kuip weten dat hij zich gestoord had aan het gefluit. Van Gaal kreeg er tijdens de persconferentie ook vragen over, maar haalde zijn schouders erover op. "Wat ik dan denk? Nou... Ik ben zelf ook het doelwit geweest van geluiden, hier in het Feyenoord-stadion", aldus de oud-trainer van onder meer Ajax en AZ. "Dat zijn maar een beperkt aantal mensen en daar moeten jullie niet zoveel aandacht aan geven, vind ik."

Dumfries had in het veld gemerkt dat een deel van het publiek het op zijn flankgenoot had gemunt. "Natuurlijk krijg je dat wel mee, maar ik denk dat Steven altijd wel laat zien dat hij professioneel is. Van tevoren wist je natuurlijk dat het zou kunnen gebeuren. Maar goed: als voetballer heeft hij daar volgens mij geen last van gehad."

De suggestie dat de Oranje-internationals een statement moeten maken, wordt terzijde geschoven door de rechtsback van Internazionale. "Dat lijkt me niet nodig", aldus de geboren Rotterdammer. "Goed, hij heeft de overstap gemaakt, dat is in Rotterdam natuurlijk gevoelig. Maar ik denk dat je vandaag (maandag, red.) hebt kunnen zien dat hij er geen last van heeft en dat Steven stoïcijns is en een optimale prof."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Berghuis uitgefloten in De Kuip:

(1277 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws