Pierie getroffen door 'zeldzame blessure': 'Zelfs de artsen hebben geen idee'

Pierie getroffen door 'zeldzame blessure': 'Zelfs de artsen hebben geen idee'

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 12:10di 12-10-2021 om 12:10

Kik Pierie is op de weg terug: de 21-jarige verdediger kampt met een slepende rugblessure, die hem zeker tot en met het einde van 2021 aan de kant houdt. 'Beetje bij beetje' gaat het wel beter met Pierie.

"Vorig jaar had ik tegen het einde van het seizoen last van mijn hamstring en nu heb ik een blessure aan mijn rug. Het is moeilijk te zeggen, maar het is goed mogelijk dat er een verband is tussen beide blessures", vertelt Pierie aan ELF Voetbal Magazine. De problemen ontstonden vorig jaar na een 'gekke draai'. "Langzaam zijn de problemen erin geslopen. Dat is uiteindelijk tot een punt gekomen dat ik volledig rust nodig had."

Na een periode met volledige rust kan Pierie nu voorzichtig vooruitkijken. "Ik mag mijn rug niet belasten en kan daardoor niet hardlopen of veel krachttraining doen. Het is passen en meten wat wel en niet mag. Ik probeer vooral veel te fietsen zonder dat het gaat irriteren."

"Ik heb nog geen idee wanneer ik mijn rentree zou kunnen maken", verduidelijkt de van Ajax gehuurde verdediger. "Het is een zeldzame blessure en daarom hebben zelfs de artsen geen idee. Het heeft gewoon tijd nodig. Dat is vervelend, maar dat is nu eenmaal zo. Nu merk ik ook pas wanneer je je rug allemaal gebruikt. In het begin kon ik niet eens van zij wisselen als ik in bed lag."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws