Van de Looi legt passeren Boadu uit: 'Zo moet hij het misschien wel opvatten'

Van de Looi legt passeren Boadu uit: 'Zo moet hij het misschien wel opvatten'

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 20:13di 12-10-2021 om 20:13

Myron Boadu moet het dinsdagavond tijdens het EK-kwalificatieduel met Jong Wales verrassender wijs doen met een plekje op de bank. Dit terwijl Brian Brobbey het kamp van Jong Oranje heeft verlaten, vanwege een blessure. Bondscoach Erwin van de Looi legt uit waarom hij Daishawn Redan de voorkeur geeft boven Boadu.

"We hebben open en eerlijk gekeken naar wat hij heeft gebracht", vertelt de bondscoach in gesprek met ESPN. "We weten dat Myron in een moeilijke situatie zit bij zijn club. Hij speelt daar niet overdreven veel en bij ons heeft hij het ook best lastig."

Volgens Van de Looi wil hij Boadu het vertrouwen geven en met hem aan de slag gaan, maar verwacht hij ook meer van de spits. "Myron moet energie leveren. Wij vinden dat dit niet genoeg is gebeurd. Daardoor kiezen we voor Redan, hij brengt wel heel veel energie. Je mag van iedereen een bepaalde wedstrijdinstelling verwachten. Daar begint het mee", aldus Van de Looi die stelt dat het dus niet om de vorm van Boadu gaat. "Je kan heel makkelijk zeggen 'Ik ga ervoor' en 'Ik doe het', maar het gaat erom wat je elke dag op de trainingen laat zien en in wedstrijden. Dat moet je altijd eerlijk langs de meetlat leggen."

De oefenmeester stelt dat kiezen voor Redan momenteel het eerlijkst is. "Dit is niet bedoeld als een signaal, maar zo moet hij (Boadu, red.) dat misschien wel opvatten. Uiteindelijk is deze keuze gemaakt omdat wij de wedstrijd willen winnen, maar ik denk wel dat hij hier wat mee moet doen", concludeert Van de Looi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws