Jong Oranje heeft zonder Boadu geen kind aan Welshe leeftijdsgenoten

12-10-2021 22:10
14

Jong Oranje heeft zich uitstekend hersteld van het 2-2 gelijkspel van afgelopen vrijdag bij Jong Zwitserland. In het Goffertstadion wonnen de oranjehemden, waar Myron Boadu verrassend op de bank zat, simpel van Jong Wales: 5-0.

Bondscoach Erwin van de Looi besloot Boadu buiten de basiself te houden en liet spelers als Daishawn Redan en Joshua Zirkzee wél starten. Dat pakte prima uit, want Jong Oranje was veel beter dan de gasten uit Wales en kwam al na acht minuten op voorsprong. Mitchel Bakker slingerde de bal voor en Jurgen Ekkelenkamp prikte op acrobatische wijze de 1-0 binnen.

Nog voor de rust werd de marge verdubbeld en dat was te danken aan Sven Botman. De stopper van Lille OSC, die de aanvoerdersband om zijn arm had, tikte een corner binnen en daarmee was het Welshe verzet eigenlijk al gebroken. Na rust kon die ploeg namelijk geen potten meer breken en werd Jong Oranje in de gelegenheid gesteld om naar 5-0 uit te lopen.

De derde goal was een eigen doelpunt van Fin Stevens na een harde voorzet van Jeremie Frimpong, waarna Redan al liggend de 4-0 tegen de touwen werkte en Ekkelenkamp met zijn tweede treffer van de wedstrijd de eindstand op 5-0 bepaalde. Dat die stand al in minuut 53 op het scorebord stond, was het enige smetje op een verder uitstekend verlopen avond.