Marokko zet voorlaatste stap richting WK: NEC’er maakt basisdebuut

12-10-2021 23:51
32

Marokko is goed op weg richting het WK van 2022 in Qatar. De Leeuwen van de Atlas wonnen een ‘uitwedstrijd’ bij Guinee, die vanwege de instabiele politieke situatie aldaar ‘gewoon’ in Marokko werd gespeeld, met 1-4 en zijn daarmee zeker van groepswinst.

Dat betekent dat het team van bondscoach Vahid Halilhodzic (foto boven) zich al geplaatst heeft voor de play-offronde, waarin een ticket voor het WK kan worden verdiend. De tien winnaars van de Afrikaanse kwalificatiepoules strijden dan tegen elkaar om vijf plaatsen op de eindronde, maar eerst zal Marokko de laatste twee groepswedstrijden nog moeten spelen. Die zijn om des keizers baard.

Dat kwam dus door de 1-4 zege op Guinee, een wedstrijd die Souffian El Karouani nooit meer zal vergeten. De linksback van NEC maakte zijn basisdebuut nadat hij tijdens de vorige wedstrijd al mocht invallen en zag dat zijn ploeg de baas was op het veld.

Ayoub El Kaabi, die de vorige twee interlands ook al scoorde, opende in de 21e minuut de score en na de gelijkmaker van Mamadou Kane kwam Marokko via Selim Amallah toch weer aan de leiding. In de tweede helft waren de Leeuwen van de Atlas dominant en bepaalden Amallah en Sofiane Boufal de eindstand op 1-4. El Karouani mocht de negentig minuten volmaken, Zakaria Aboukhlal viel in.