Verbeek houdt het vertrouwen ondanks slechte start: 'Kijken niet naar ranglijst'

Verbeek houdt het vertrouwen ondanks slechte start: 'Kijken niet naar ranglijst'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 06:47wo 13-10-2021 om 06:47

Almere City had vorig seizoen nog uitzicht op promotie naar de Eredivisie, maar dit jaar wil het nog niet erg vlotten. De Flevolanders staan na tien speelronden op een matige achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De positie van trainer Gertjan Verbeek staat desondanks niet ter discussie.

"Het is een heel dunne lijn. We hebben veel wedstrijden gehad waarin we door persoonlijke fouten nipt verloren hebben, terwijl we ook hadden kunnen winnen. Dan kom je terecht op de plek waar we nu staan", verklaart algemeen directeur John Bes in gesprek met De Telegraaf.

Bes geeft aan dat Verbeek is gehaald vanwege zijn kracht om met jonge voetballers te werken. Dat dit met pieken en dalen zou zijn had de algemeen directeur ingecalculeerd. Met een achttiende plaats had hij echter geen rekening gehouden. Toch wil Bes nog niet ingrijpen. "Je kunt geen beleid maken op een paar wedstrijden die verkeerd zijn gevallen, terwijl we die net zo goed hadden kunnen winnen."

Vorig seizoen moet trainer Ole Tobiasen wel het veld ruimen, ondanks de vierde plaats die Almere City destijds in handen had. Volgens de algemeen directeur is de situatie van nu echter niet te vergelijken met die van toen. "In het geval van Tobiasen was er een situatie ontstaan die onomkeerbaar was. Als een trainer alleen komt te staan, moet je ingrijpen. We konden niet anders, hoe spijtig we het voor hem persoonlijk ook vonden. Die beslissing stond los van de ranglijst, zoals we ook nu niet naar de ranglijst kijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws