Wenger deelt revolutionaire FIFA-plannen: 'Buitenspel zal worden geautomatiseerd'

Wenger deelt revolutionaire FIFA-plannen: 'Buitenspel zal worden geautomatiseerd'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 07:10wo 13-10-2021 om 07:10

Arsène Wenger verwacht dat de technologie voor buitenspel het komende jaar enorm wordt verbeterd en dat de spelregel in 2022 geautomatiseerd zal worden. Dat vertelt de Fransman, die tegenwoordig werkzaam is voor de FIFA, tijdens een bijeenkomst in Parijs.

"Er is een grote kans dat buitenspel in 2022 zal worden geautomatiseerd. Ik ben gebonden aan geheimhouding, maar het is de volgende grote verandering voor scheidsrechters", wordt Wenger geciteerd door L'Équipe. Volgens de oud-trainer van Arsenal heeft de FIFA de afgelopen jaren hard gewerkt aan een 'geavanceerde buitenspeltechnologie'.

Het doel van de wereldvoetbalbond zou zijn om uiteindelijk een zelfde soort hulpmiddel te creëren als de inmiddels bekende doellijntechnologie. Zo'n hulpmiddel zou niet voor de scheidsrechter beslissen of het wel of geen buitenspel is, maar wel een onmiddellijk bewijs ervan geven op zijn horloge.

Wenger gaf aan te begrijpen dat er kritiek zou kunnen komen op de veranderingen in de voetbalwereld. "Het is een emotioneel aspect, maar het plan maakt deel uit van een bredere hervorming." Eerder stelde de Fransman al voor om het WK iedere twee jaar te organiseren, dit plan kon op veel kritiek rekenen van de UEFA, trainers en spelers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Arsene Wenger

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws