'Ex-voorzitter Bartomeu niet te spreken over financiële verklaringen FC Barcelona'

'Ex-voorzitter Bartomeu niet te spreken over financiële verklaringen FC Barcelona'

13-10-2021 08:17
24

Voormalig FC Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu is niet blij met de manier waarop hij weg wordt gezet door de huidige beleidsbepalers in Camp Nou, meent het Catalaanse medium Esport3. De voorganger van Joan Laporta zou zelfs van plan zijn om weer de publiciteit te zoeken.

Barça presenteerde onlangs zijn jaarcijfers over het seizoen 2020/2021: na een jaar lang voetballen in lege stadions werd er een verlies van 481 miljoen euro genoteerd, terwijl de bedrijfslasten boven de één miljard uit stegen. Directeur Ferran Reverter richtte zijn pijlen op het Bartomeu-bestuur en ondersteunde dat met een anekdote over de transfer van Antoine Griezmann. Op de dag dat de Fransman binnen werd gehaald, zou Barça erachter zijn gekomen dat er eigenlijk geen geld in kas was om de deal rond te maken, met een last minute lening van 85 miljoen euro tot gevolg.

Wedden

Meer odds

Bartomeu vindt echter dat hij door het slijk is gehaald, meldt Esport3. Het huidige bestuur zou de restwaarde van de huidige spelersgroep kunstmatig laag hebben gehouden, waardoor het jaarverslag extra tegenvallende financiële cijfers opleverde. Volgens de berichtgeving komt het kamp-Bartomeu woensdag bij elkaar, met het oog op een officiële tegenreactie.

De 58-jarige Catalaan volgde in 2014 Sandro Rosell op en bleef zes jaar in functie. Na een publiekelijk conflict met sterspeler Lionel Messi werd zijn positie echter onhoudbaar: Bartomeu stapte in oktober 2020 op.