Ajacied Antony brengt nieuw elan bij Seleçao: 'In ruim 10 jaar niet meegemaakt'

Ajacied Antony brengt nieuw elan bij Seleçao: 'In ruim 10 jaar niet meegemaakt'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 09:06wo 13-10-2021 om 09:06

Brazilië heeft deze week voor de allereerste keer punten verloren in de kwalificatiecylcus voor het WK van 2022, maar de stemming bij de Seleçao is opperbest. Routinier Thiago Silva merkt tot zijn genoegen dat nieuwkomers Antony (Ajax) en Raphinha (Leeds United) direct mee kunnen.

De twee maakten tegen Venezuela hun interlanddebuut. Antony scoorde direct en Raphinha leverde twee assists. "Die jongens hebben kwaliteiten: ik heb in ruim tien jaar bij de nationale ploeg niet vaak nieuwkomers gezien, die zich zo snel aan hebben gepast", aldus Thiago Silva, geciteerd door UOL. "Ze hebben ook persoonlijkheid, leuk om te zien."

Brazilië boekte tegen Venezuela zijn negende WK-kwalificatiezege op rij, maar liep vervolgens voor het eerst averij op: Colombia hield de Seleçao op 0-0. Later deze week wacht nog een krachtmeting met Uruguay, de elfde van in totaal achttien kwalificatiewedstrijden. De eerste vier landen in de poule gaan direct naar het WK en Brazilië heeft een riante voorsprong van dertien punten op nummer vijf Colombia.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws