Ten Hag heeft handen vol aan Haaland-plan: Extreem moeilijk

Ten Hag heeft handen vol aan Haaland-plan: "Extreem moeilijk"

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 11:35wo 13-10-2021 om 11:35

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft zijn handen vol aan het maken van een plan om Erling Haaland af te stoppen. Dat wordt 'extreem moeilijk', erkent de Tukker in gesprek met de Duitse krant BILD.

Ajax en Dortmund treffen elkaar over zes dagen in de Champions League. "Het is extreem moeilijk om Haaland af te stoppen, omdat hij meerdere kwaliteiten heeft", zegt Ten Hag. "Hij zorgt niet alleen voor gevaar in het strafschopgebied, maar is ook krachtig en snel. Daardoor is hij een uitzondering, iemand die in zijn eentje een wedstrijd kan beslissen. Kijk maar naar Bayern München, waar Manuel Neuer en Robert Lewandowski dat ook kunnen."

Waar de toekomst van Haaland ligt, durft Ten Hag niet te voorspellen. Er gaan geruchten over interesse van Manchester City. "Hij is een exceptionele speler", zegt Ten Hag. "Hij kan overal succesvol zijn. Ik vertrouw erop dat hij de volgende stap kan maken, voor zijn leeftijd is hij al extreem goed ontwikkeld."

"Waarom zou Haaland niet nog een jaar bij Dortmund blijven? Hij weet zelf vast het beste wat het beste voor zijn ontwikkeling, ook de club speelt daar een belangrijke rol in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws