Simeone dwaalt af in de bioscoop: 'Lastig om uit te leggen aan degene naast je'

Simeone dwaalt af in de bioscoop: 'Lastig om uit te leggen aan degene naast je'

13-10-2021 12:35 Laatste update: 13:23
19

Diego Simeone staat als trainer altijd 'aan' en gaat niet meer uit. Zelfs in de bioscoop is de trainer van Atlético Madrid bezig met voetbal.

Simeone is van de 24/7-generatie. Dat betekent dat voetbal altijd de meeste tijd van hem vraagt. "Het gaat per dag 24 uur over voetbal. Ik zeg altijd dat het in de voetballerij onmogelijk is om van alle afleiding weg te blijven. Ook in de bioscoop. De film van anderhalf uur kan geweldig zijn, maar tijdens de pauze, of tijdens een rustig moment in de film, ga je toch nadenken wie je op moet stellen: João Félix of Ángel Correa?", zegt Simeone tegen Olé.

"Het is lastig om dat uit te leggen aan degene naast je, maar je stopt niet met nadenken. Ook niet als je thuis komt. Mijn manier van tot rust komen of in slaap proberen te komen is nadenken over hoe ik het team het beste neer kan zetten."

Toch probeert Simeone tijd vrij te maken voor vrienden en familie. "Ik heb niet heel veel vrienden, maar ik leid wel en normaal leven met mensen die dicht bij me staan. In de ochtend breng ik de kinderen naar school en dan naar de voetbal. We leven in een prachtig land in een prachtige stad als Madrid."