Opmerkelijk: Israël speculeert over organisatie WK met 'onze Arabische buren'

Opmerkelijk: Israël speculeert over organisatie WK met 'onze Arabische buren'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 14:22wo 13-10-2021 om 14:22

De FIFA gaat in 2022 voor het eerst een WK in het Midden-Oosten organiseren, maar zet in 2030 mogelijk weer koers naar die regio. Voorzitter Gianni Infantino bracht deze week een bezoek aan Israël en liet zich met minister-president Naftali Bennett vereeuwigen.

De politicus deelde de foto via Twitter en liet weten dat hij met Infantino van gedachten had gewisseld over het WK van 2020. Bennett sprak over een samenwerking met 'onze Arabische buren', volgens plaatselijke media hoogstwaarschijnlijk doelend op Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Dit zou een opmerkelijke stap zijn, gezien de politiek spanningen die al jarenlang in de regio heersen. Mede is Israël al jarenlang aangesloten bij de UEFA-competities.

Het WK zal in 2030 zijn honderdste verjaardag vieren en de organisatie wordt naar verwacht in 2024 toegewezen. Marokko had al plan opgevat om – al dan niet met één van de buurlanden – het toernooi te organiseren en de Zuid-Amerikaanse landen Argentinië, Chili, Uruguay en Paraguay zouden van plan zijn om met zijn vieren in te stappen. Uruguay organiseerde in 1930 overigens al het allereerste WK. De editie van 2026 zal voor het eerst in drie landen tegelijk plaatsvinden: Canada, de Verenigde Staten en Mexico.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Ligat ha'Al (Israël)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws