Ex-toptalent Dekker uit Spakenburg-selectie gezet: Zoiets gebeurt vanuit emotie

Ex-toptalent Dekker uit Spakenburg-selectie gezet: "Zoiets gebeurt vanuit emotie"

13-10-2021 14:40
90

Vince Gino Dekker leek als Ajax-talent een grote toekomst tegemoet te gaan, maar speelt anno 2021 in de Tweede Divisie van SV Spakenburg. Voorlopig komt hij ook daar niet aan spelen toe: Dekker is uit de selectie gezet.

Dekker was tegen ASWH twee minuten voor tijd ingevallen en zou zaterdag tegen Excelsior Massluis ook invallen, maar botste met trainer Eric Meijers. "Ik heb tegen de trainer, die later zei dat hij mij wilde belonen voor mijn goede trainingen, gezegd: heb je op de klok gekeken hoe laat het is?", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Het was niet verstandig van mij om dat te zeggen, ook niet om daarna meteen naar huis te gaan. Maar zoiets gebeurt vanuit emotie."

De buitenspeler is voorlopig teruggezet naar het tweede elftal. "Het klopt dat ik wat problemen heb, maar ik wil heel graag terugkeren", laat hij echter weten. "De trainer en ik hebben vaker problemen gehad. We hadden in augustus al een flinke discussie en hebben af en toe wat woordenwisselingen gehad. Als ik later dit seizoen hopelijk nog een kans krijg, dan moet er nog wel een goed gesprek gevoerd worden."

'Vertrouwen opgezegd'
Of en wanneer Dekker inderdaad een tweede kans krijgt, zal nog moeten blijken. Trainer Meijers bevestigt dat hij een 'goed gesprek' heeft gevoerd, maar benadrukt dat de technische commissie van Spakenburg bepaalt hoelang de disciplinaire schorsing uit zal vallen. "Wat ik er verder op dit moment over kan zeggen, is dat ik voor dit moment het vertrouwen in Vince Gino heb opgezegd. Het is beter dat hij voorlopig in de B-selectie gaat trainen en spelen."

Dekker speelde in zijn Ajax-tijd voor verschillende vertegenwoordigende Oranje-elftallen, maar bleef mede door blessures uiteindelijk op 44 Keuken Kampioen Divisie-minuten namens Jong Ajax, Jong AZ en Go Ahead Eagles steken. Begin 2020 speelde hij met Spakenburg een bekerwedstrijd tegen Ajax, onder toeziend oog van voormalig jeugdtrainer en analist Ronald de Boer. "In mijn ogen had hij de kwaliteiten, één van de mooiste voorzetten die ik ooit gezien heb in mijn leven. Niemand geeft een voorzet zó mooi en zó op maat. Voetbal is uiteindelijk meer dan alleen voorzetten geven. Hij miste op andere vlakken toch net iets te veel om het bij Ajax te maken", liet deze toen weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s