Update: 'Rodgers weigert in gesprek te gaan met Newcastle en maakt geen overstap'

Update: 'Rodgers weigert in gesprek te gaan met Newcastle en maakt geen overstap'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 21:58wo 13-10-2021 om 21:58

Brendan Rodgers is de topkandidaat om Steve Bruce op te volgen bij Newcastle United. Dat meldt transferexpert Gianluca Di Marzio woensdag. Na de Saudische overname is Newcastle op zoek naar een nieuwe manager.

Bruce staat momenteel nog voor de groep bij The Magpies. Volgens Engelse media stuurt Newcastle hem echter spoedig de laan uit. Het leek erop dat Antonio Conte de nieuwe manager zou worden op St. James' Park. Volgens Di Marzio is dat niet waar: de Italiaanse journalist meldt dat Rodgers op pole position ligt voor de trainerspositie bij Newcastle.

Rodgers staat momenteel onder contract bij Leicester City. Als Newcastle de Engelsman daar wil los weken, zal het diep in de buidel moeten tasten. Rodgers heeft bij Leicester namelijk een transferclausule van zestien miljoen euro in zijn contract staan. Zelden betalen clubs een dusdanig hoge afkoopsom voor trainers.

Momenteel bezet Rodgers met Leicester de dertiende plek in de Premier League. Vorig jaar liepen The Foxes Champions League-voetbal op één punt mis. In de Europa League was de start van Rodgers en co. niet goed dit seizoen: na twee duels staat Leicester laatste in Groep C met één punt. 

Update: Het lijkt er tóch niet op dat Brendan Rodgers de nieuwe manager van Newcastle United wordt. The Magpies zouden hem graag willen aanstellen, maar Rodgers heeft er geen behoefte aan om met de club in gesprek te gaan. Dat meldt onder meer Sky Sports woensdagavond.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws