'Ik ervaarde druk tegen Vitesse, ik wilde me te graag aan Nederland laten zien'

'Ik ervaarde druk tegen Vitesse, ik wilde me te graag aan Nederland laten zien'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 20:17wo 13-10-2021 om 20:17

Joshua Zirkzee heeft uitgelegd waarom hij een kleine drie maanden geleden al zijn Instagram-posts verwijderde. De Nederlandse spits deed dat vlak na zijn breed uitgemeten misser tegen Ajax.

In de voorbereiding op dit seizoen speelde Zirkzee met Bayern München een oefenwedstrijd tegen Ajax. De jeugdinternational kreeg dé kans om zijn ploeg op een 2-1 voorsprong te schieten, maar Zirkzee faalde: hij wist de bal voor open doel niet te raak te schieten. Een dag na de wedstrijd tegen Ajax verwijderde de twintigjarige aanvaller al zijn posts en zijn profielfoto van Instagram.

In gesprek met Voetbal International legt hij dat uit. "Laat ik het erop houden dat er berichten kwamen die daar niet thuis horen. Nergens", stelt Zirkzee. "Toen heb ik het even uitgezet. Nu kunnen alleen vrienden en maatjes van me nog reageren op foto's."

Een aantal dagen na zijn misser rondde Zirkzee zijn huurtransfer naar RSC Anderlecht af. De jeugdinternational startte sterk in Brussel, maar kon zijn stempel niet drukken in de Conference League-wedstrijden tegen Vitesse. Dat heeft een reden. "Ik ervaarde druk", blikt Zirkzee terug. "Ik wilde me te graag aan Nederland laten zien. Daar was ik in mijn kop te veel mee bezig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws