'Of het vertrek bij Feyenoord pijn deed? Dat niet, maar het was wel jammer'

'Of het vertrek bij Feyenoord pijn deed? Dat niet, maar het was wel jammer'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 22:38wo 13-10-2021 om 22:38

Een (tijdelijke) terugkeer van Joshua Zirkzee bij Feyenoord is nooit dichtbij geweest, beweert de twintigjarige spits. Zirkzee bevestigt wel dat hij en zijn management contact hadden met de Stadionclub.

Zirkzee is dit seizoen door Bayern München verhuurd aan RSC Anderlecht. De geboren Schiedammer werd afgelopen zomer ook regelmatig aan een Feyenoord-terugkeer gelinkt. "Er is ooit wel contact geweest", vertelt Zirkzee tegenover Voetbal International. "Meer kan ik niet zeggen. Ik heb natuurlijk bij Feyenoord gespeeld. Na al die geruchten komt er vanzelf contact. Maar uiteindelijk is het niet heel dichtbij gekomen."

In 2016 maakte Zirkzee de stap naar de Feyenoord-jeugdopleiding. Na een seizoen vertrok de jeugdinternational echter al naar Bayern. "Of het vertrek bij Feyenoord pijn deed? Dat niet, maar het was wel jammer", blikt Zirkzee terug. "Ik had graag willen blijven. Toch heb ik die echte teleurstelling niet gevoeld, doordat er al snel iets anders kwam. Een andere optie, of beter gezegd: een droom."

"Bayern had twee wedstrijden van mij bekeken op Varkenoord, tegen Sparta en Ajax", gaat Zirkzee verder. "Ik scoorde wel, maar speelde heel matig. En dus was er twijfel bij de scouts. Maar ik wilde héél graag. Toen hebben mijn vader en ik gevraagd of het geen optie was op stage te komen. Dan kon ik me in Duitsland laten zien. En dat lukte." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws