Italianen doen navraag bij Van der Sar: 'De Ligt was bij ons net als Ronaldo'

Italianen doen navraag bij Van der Sar: 'De Ligt was bij ons net als Ronaldo'

Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2021 om 11:55do 14-10-2021 om 11:55

Laatste update: donderdag 14 oktober 2021 om 15:21do 14-10-2021 om 15:21

Edwin van der Sar is lyrisch over Matthijs de Ligt, die hij op heeft zien groeien bij Ajax. De centrale verdediger is zijn vaste plekje bij Oranje kwijtgeraakt en heeft twee wisselvallige seizoenen bij Juventus achter de rug, maar de Ajax-directeur blijft vertrouwen houden.

Van der Sar wijst naar Cristiano Ronaldo, zijn oud-ploeggenoot van Manchester United die bij Juventus nog twee jaar lang de kleedkamer heeft gedeeld met De Ligt. "Ik heb Matthijs de afgelopen tweeënhalf jaar niet zien trainen, maar ik kan je verzekeren: bij ons trainde hij met een bezieling die me deed denken aan de jonge Ronaldo", aldus Van der Sar in gesprek met Tuttosport. "Hij is een topspeler met een geweldige mentaliteit, die alles deed om beter te worden. Als hij niet op het veld stond, was hij wel in het krachthonk te vinden, zelfs 's ochtends vroeg."

Dat De Ligt in Turijn soms kritisch wordt benaderd, vindt Van der Sar niet heel erg. "Het hoort erbij, Matthijs houdt van uitdagingen. Maar laten we niet vergeten dat hij pas 22 is", stelt de Ajax-directeur, die rond de eeuwwisseling zelf twee jaar lang bij Juventus speelde. "Zijn concurrenten zijn Chiellini en Bonucci, twee meesters in hun vak. Maar hij krijgt desondanks veel speeltijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws