Van de Looi bezorgd om bankzitters: 'Dat hadden we eerst beter voor elkaar'

Van de Looi bezorgd om bankzitters: 'Dat hadden we eerst beter voor elkaar'

14-10-2021 13:05 Laatste update: 13:14
Nederland 25 Reacties

Erwin van de Looi maakt zich lichtelijk zorgen over de vlieguren die de internationals van Jong Oranje dit seizoen maken. Een aantal spelers zit op de bank in het buitenland.

Kjell Scherpen (Brighton), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC), Brian Brobbey (RB Leipzig) en Myron Boadu (AS Monaco) maakten deze zomer de overstap naar het buitenland. Sindsdien komt het viertal een stuk minder vaak in actie. Van de Looi ziet het met lede ogen aan.

"Wat je altijd aangeeft naar je spelers is: speel op een zo hoog mogelijk niveau, maar wel dat je zoveel mogelijk kan spelen", zegt de bondscoach tegen Voetbal International. "Het is natuurlijk altijd een spanningsveld. Kies je voor net te hoog, dan maak je minder minuten: kies je net te laag, dan speel je misschien meer minuten, maar had je op een hoger niveau kunnen spelen. Maar je leert het meeste van spelen, spelen, spelen."

Van de Looi zegt de keuze van bijvoorbeeld Brobbey - die bij Ajax kon blijven, maar voor RB Leipzig koos - wel te begrijpen. "Er zit niet alleen een sportief aspect aan, dat begrijpen we allemaal wel. Maar het liefst heb ik jongens die minuten in de benen hebben en wedstrijd-hard zijn. Dat hadden we bij de vorige cyclus beter voor elkaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s