FC Barcelona en Pedri vinden elkaar: vijfjarig contract voor man van één miljard

FC Barcelona en Pedri vinden elkaar: vijfjarig contract voor man van één miljard

Gepubliceerd: donderdag 14 oktober 2021 om 14:09do 14-10-2021 om 14:09

Laatste update: donderdag 14 oktober 2021 om 14:17do 14-10-2021 om 14:17

FC Barcelona heeft het contract van Pedri opengebroken. Het achttienjarige toptalent uit Tenerife zou na dit seizoen eigenlijk uit zijn contract lopen, maar ligt nu tot medio 2026 vast in Camp Nou.

Het nieuws zat er al enige tijd aan te komen, maar Barça heeft donderdag officieel bevestigd dat het 'dream teen' Pedri voor langere tijd binnenboord houdt. De Catalanen hebben inmiddels de details van de contractverlenging gedeeld: Pedri heeft een transferclausule van liefst één miljard euro in zijn verbintenis op laten nemen. Vrijdag zal hij zijn symbolische handtekening zetten.

Pedri brak tijdens het seizoen 2019/2020 door bij Segunda División-club Las Palmas en ging daarna voor Barcelona voetballen. De middenvelder heeft sindsdien een schat aan ervaring voor zijn team én de vertegenwoordigende Spaanse elftallen opgedaan: na een vol seizoen met Barça was hij met Spanje actief op het EK én de Olympische Spelen en stond de teller uiteindelijk op 73 (!) wedstrijden. Pedri heeft nu een noodgedwongen 'vakantie', aangezien hij sinds eind augustus niet meer in actie is gekomen wegens een spierblessure.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws