Babel legt sneer aan verbaasde Afellay uit: 'Wilde dit eigenlijk niet vertellen'

Babel legt sneer aan verbaasde Afellay uit: 'Wilde dit eigenlijk niet vertellen'

Ryan Babel geeft tekst en uitleg over zijn sneer richting Ibrahim Afellay. De aanvaller van Galatasaray vindt Afellay 'niet meer herkenbaar' door zijn werk als analist.

Babel en Afellay speelden regelmatig samen in jeugdteams en in het grote Oranje. Babel voetbalt momenteel bij Galatasaray en Afellay is nu actief als analist. Daar rapte Babel over in zijn nummer Open Letter. "Bro, ik ken je niet van Barça, misschien meer van PSV. Oh nu ben je analist: hmmm, zozo. Hoorde in de wandelgangen: je bent broke, bro", liet Babel al rappend weten. Afellay was 'verbaasd' door de teksten van zijn oud-teamgenoot. "Ik kan alleen maar positief over Ryan zijn. Ik heb hem meegemaakt bij het Nederlands elftal en ik ken hem als een hele aardige jongen."

Donderdagavond was Babel te gast bij een livestream van Kick 't Net om te vertellen over zijn nieuwe nummer. Zijn line over Afellay werd het onderwerp van gesprek. Babel wil zich er eerst op de vlakte over houden, maar gaat toch diep in op de zaak. "Laten we het gewoon real houden", begint Babel. "Je ziet zo'n persoon als je voetbalmattie. Je deelt dingen die heel veel mensen niet weten en praat over dingen die mensen niet weten. Dus je bent met elkaar in confidence, begrijp je? Heel veel voetballers die stoppen, worden analist. I don’t judge, maar ik heb wel zoiets van: blijf gewoon jezelf."

Babel vindt dat Afellay dat niet doet. "Toen hij voetballer was en we bij het Nederlands elftal waren, keek hij altijd op tegen de interviews. Hij probeerde er elke keer onderuit te komen. Dan ga je nu aan tafel zitten en neem je een heel andere identiteit aan. Dan ben je gewoon niet meer herkenbaar. Niet alleen ik denk daar zo over. Ik praat voor heel veel collega's die nog steeds voetballen. Iedereen kijkt elkaar aan en vraagt zich af: wat is er gebeurd met die man?”

"Het was eigenlijk niet de bedoeling om dit uit te leggen", gaat Babel verder. "Ik zie de headlines van morgen hierover nu al voor me. Dit kwam natuurlijk niet uit het niets. Ik ben niet van de één op de andere dag opgestaan en dacht: Hey, ik heb zin om iemand te dissen. Zo ben ik niet."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kick ‘t Net ⚽️🧠🗣🎙 (@kicktnet)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s