Het salaris van Neymar: hallucinante PUMA-deal zet hem boven Ronaldo en Messi

Het salaris van Neymar: hallucinante PUMA-deal zet hem boven Ronaldo en Messi

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 13:30ma 18-10-2021 om 13:30

Neymar werd in 2017 de duurste speler aller tijden. Paris Saint-Germain nam hem voor 222 miljoen euro over van FC Barcelona en bood hem een contract aan waarmee hij in vijf jaar tijd ruim driehonderd miljoen euro zou verdienen. VoetbalPrimeur duidt de inkomsten van de Braziliaanse superster.

Op de lijst van best betaalde voetballers staat Neymar al sinds zijn FC Barcelona-tijd op de derde plek. Steevast moet hij Cristiano Ronaldo en Lionel Messi – die elkaar om en om aflossen – voor zich dulden. Of het hem dwars zit dat hij op plek drie staat, valt overigens te bezien: met een inkomen van meer dan 82 miljoen euro per jaar zal hij vast genoegen nemen.

Salaris
Samen delen, samen spelen. Neymar strijkt jaarlijks netto evenveel op bij Paris Saint-Germain als Lionel Messi: 35,5 miljoen euro. De Parijzenaren maken dan weer wel onderscheid tussen hen en de laatste van de drie musketiers. Kylian Mbappé verdient namelijk 'slechts' achttien miljoen euro netto per jaar.

In mei dit jaar tekende Neymar een verbeterd contract, dat hem tot de zomer van 2025 in Parijs houdt. De astronomische driehonderd miljoen euro bruto waar hij in 2017 voor tekende, overschrijdt hij met dit nieuwe contract al voor zijn oude contract medio 2022 zou aflopen. Daarnaast heeft Neymar een hallucinante bonus opgenomen in zijn verbeterde contract. Hoewel er niets officieel bekend is, beweren meerdere media dat de Braziliaan 6,5 miljoen euro ontvangt wanneer Paris Saint-Germain beslag legt op de Champions League.

Sponsors
Jaarlijks verdient Neymar 17,3 miljoen euro uit sponsorinkomsten, PUMA niet meegerekend. Beats Electronics, EA, Gillette, MasterCard, en Red Bull zijn verantwoordelijk voor dat bedrag die de Braziliaan opstrijkt. De deal die hij met PUMA maakte, is op zijn zachtst gezegd huiveringwekkend te noemen.

In 2020 verruilde Neymar Nike namelijk voor het Duitse bedrijf, om daar hét boegbeeld te worden. PUMA verzorgt Neymar nu op jaarbasis van 26 miljoen euro. Ter vergelijking: dat is meer dan Messi of Ronaldo per jaar bij respectievelijk Adidas en Nike verdienen. "Toen ik klein was, keek ik naar video's van Cruijff, Pelé, Matthäus, Eusebio en Maradona. Hun nalatenschap wil ik terug naar het veld brengen", zei Neymar toen hij bij PUMA tekende, over de grootheden die met schoenen van hetzelfde merk speelden.

Neymar staat niet alleen bij PUMA onder contract voor de voetbalschoenen van het bedrijf. De PSG-vedette ontwierp een eigen kledinglijn met de multinational, wat op jaarbasis natuurlijk extra geld in het laatje brengt.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NJ 10 🇧🇷 (@neymarjr)

Social
Vergeleken met Messi en Ronaldo is Neymar een stuk minder populair op social media. Toch doet hij het met 163 miljoen Instagram-, 88 miljoen Facebook- en 55 miljoen Twitter-volgers lang niet gek. Wat hem een gesponsorde Instagram-post oplevert? Gemiddeld 700.000 euro.

Of de Braziliaan krijgt weinig aanvragen, of hij voelt weinig voor sponsordeals: het aantal gesponsorde posts van Neymar in 2021 is op één hand te tellen. Alleen voor Superdry en Fortnite maakt hij – los van PUMA – een uitzondering.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NJ 10 🇧🇷 (@neymarjr)

Vastgoed
Bij zijn komst naar Parijs heeft Neymar naar alle waarschijnlijkheid contact gezocht met Ronaldinho, die eveneens voor Paris Saint-Germain speelde. In 2017 nam hij namelijk zijn intrek in het oude huis van de voormalig superster: een villa van vijf verdiepingen in Bougival, een plaatsje tien kilometer ten westen van Parijs. Naar verluidt betaalt hij hier 12.800 euro per maand voor.

In plaats van te investeren in huizen en appartementen, steekt Neymar zijn geld liever in auto's. Zijn waanzinnige autocollectie is het vermelden waard. Een Ferrari 458 Italia, Maserati MC12, Audi RS7, Audi R8 Spyder, Audi Q8, Volkswagen Touareg en een Porsche Panamera Turbo: het staat allemaal in de garage van Neymar. Bovendien beschikt hij ook nog eens over een privéjet, een Cessna 680 Jet.

Bezigheden
Het is algemeen bekend dat Neymar buiten het veld een losbandig leven leidt. Het is inherent aan de hobby’s van de Braziliaan, die hem ook nog eens een aardig zakcentje opleveren. Zo speelt hij een rol in twee afleveringen van de Netflix-hitserie Casa de Papel en verschijnt hij in de film xXx: Return of Xander Cage.

Begin dit jaar maakte Epic Games bekend dat Neymar zijn eigen 'skin' zou krijgen in het populaire spel Fortnite. Zelf is de Braziliaanse vedette liefhebber van de game, wat hem ertoe deed beslissen onderdeel te worden van het spel. Het is niet bekend wat zijn inkomsten op dit gebied zijn, al zal hij zijn hobby vast niet voor een appel en een ei uitvoeren.

(Lars Teunissen/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws