Schmidt maakt zich geen zorgen bij PSV: 'Hij heeft ook beetje pech gehad'

Schmidt maakt zich geen zorgen bij PSV: 'Hij heeft ook beetje pech gehad'

16-10-2021 10:45
64

Eran Zahavi komt wat aarzelend uit de startblokken dit seizoen, maar Roger Schmidt houdt vertrouwen in de Israëliër. De Duitse trainer van PSV verwacht dat de 34-jarige spits snel zijn oude vorm weer vindt.

Zahavi scoorde dit seizoen pas drie keer in acht Eredivisie-duels, terwijl hij in de Europa League één keer doel trof. "Ik denk dat we aan het einde van het seizoen naar de statistieken moeten kijken. Dan heeft hij volop gescoord voor ons", reageert Schmidt op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met PEC Zwolle.

"Als je naar zijn totaal van nu kijkt, is het niet slecht", vervolgt Schmidt. "Maar het kan altijd beter. Soms heeft hij ook een beetje pech gehad, iets wat af en toe bij voetbal hoort. In het begin van het seizoen maakte hij drie goals tegen Galatasaray en daarna zat het een paar keer tegen."

Schmidt haalde Zahavi al een paar keer vroegtijdig naar de kant, maar dat heeft vooral met het drukke schema te maken. "We moeten goed op hem letten omdat hij in de nationale ploeg altijd negentig minuten speelt bij interlands. Nu heeft hij maar twee in plaats van drie wedstrijden gespeeld voor Israël en dat is een voordeel. Ik denk dat hij in goede vorm verkeert."