BVB en Union winnen Ajax- en Feyenoord-generale, goals Ekkelenkamp en Becker

BVB en Union winnen Ajax- en Feyenoord-generale, goals Ekkelenkamp en Becker

16-10-2021 17:25
19

Borussia Dortmund en Union Berlin hebben zaterdagmiddag vertrouwen getankt in de Bundesliga, met een Europese midweek en een reis naar Nederland op komst: de tegenstanders van Ajax en Feyenoord wonnen van respectievelijk FSV Mainz 05 en VfL Wolfsburg. Jurgen Ekkelenkamp was na Eintracht Frankfurt-Hertha BSC de gevierde man, nadat hij zijn tweede Bundesliga-goal van het seizoen maakte.

Borussia Dortmund-FSV Mainz 05 3-1
BVB kon weer beschikken over sterspeler Erling Braut Haaland en heeft zich voor in elk geval één dag verzekerd van de koppositie. Marco Reus brak de wedstrijd tegen Jean-Paul Boëitus en de zijnen al vroeg open, met een knal die perfect in de bovenhoek eindigde: 1-0. Kort na rust was het Haaland die na een absentie van een kleine maand de draad weer oppakte: de Noor mocht aanleggen vanaf de penaltystip en maakte zijn achtste competitiegoal van het seizoen. De Anschlußtor van Jonathan Burkardt kwam te laat. Sterker nog: diep in de extra tijd werd het zelfs nog 3-1, dankzij opnieuw Haaland.

Union Berlin-VfL Wolfsburg 2-0
Het Wolfsburg van Mark van Bommel en bankzitters Micky van de Ven en Wout Weghorst zakt juist weg uit de Bundesliga-top. Feyenoord-opponent Union Berlin hield de punten in het eigen An der Alten Försterei. Voormalig NEC-spits Taiwo Awoniyi voltrok het vonnis, door de bal kort na rust door de benen van Koen Casteels te schieten: 1-0. Union liep via invaller Sheraldo Becker uit naar 2-0 en kon vertrouwen tanken, met een reis naar Rotterdam op komst.

Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 1-2
De andere club uit Berlijn pakte drie welkome punten tegen Eintracht Frankfurt en heeft weer wat lucht gekregen in de strijd tegen degradatie. Marco Richter maakte de vroege 0-1 en Ekkelenkamp had na een uur spelen de 0-2 voor het inschieten, na een counter van de gasten. Sam Lammers was toen al gewisseld en zag hoe zijn ploeg nog terug in de wedstrijd kwam: Gonçalo Paciência benutte twaalf minuten voor tijd een strafschop, maar het zou uiteindelijk bij die 1-2 blijven.

Overige uitslagen
Greuther Fürth-VfL Bochum 0-1
SC Freiburg-RB Leipzig 1-1