LIVE-discussie: Ajax moet alle Latino's uit de basis halen in Heerenveen

LIVE-discussie: Ajax moet alle Latino's uit de basis halen in Heerenveen

16-10-2021 17:33 Laatste update: 17:36
171

Ajax hervat zaterdag de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Dat doet de Eredivisie-koploper met de nodige wijzigingen, ten opzichte van de verloren thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

De Amsterdammers spelen met vier andere basisspelers. De Latino's Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Edson Álvarez en David Neres zijn na de interlandperiode uit de basisopstelling verdwenen. Perr Schuurs, Daley Blind, Mohammed Kudus en Davy Klaassen zijn door trainer Erik ten Hag aangewezen als hun vervangers. Neres en Martínez beginnen nog wel op de bank, Tagliafico, Álvarez én Antony zijn er helemaal niet bij.

Heerenveen won voor de interlandperiode bij PEC Zwolle en deed dat met Ibrahim Dresevic en Lucas Woudenberg in de defensie. De twee zijn nu respectievelijk ziek en geblesseerd en worden vervangen door basisdebutant Nick Bakker en Rami Kaib. Verder wordt Benjamin Nygren naar de bank gedirigeerd door kersvers Jong Oranje-international Anthony Musaba.

De opstellingen
SC Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Kaib; Madsen, Halilovic, Joey Veerman; Musaba, Henk Veerman, Van der Heide.
Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Schuurs, Blind; Klaassen, Kudus, Gravenberch; Berghuis, Haller, Tadic.