Taai RKC Waalwijk houdt Feyenoord knap op gelijkspel in De Kuip

16-10-2021 18:25
171

Feyenoord heeft thuis twee dure punten verspeeld tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers moesten een achterstand goedmaken en ontsnapten aan een nederlaag: 2-2. Het is het eerste gelijkspel van Feyenoord dit seizoen.

Feyenoord moest het tegen RKC doen zonder Luis Sinisterra, die vanwege interlandverplichtingen later aansluit in Rotterdam. Met basisdebutant Cyriel Dessers opende Feyenoord de jacht op de openingsgoal.

Daar was de ploeg van trainer Arne Slot meerdere keren dichtbij. Eerst raakte Marcos Senesi de lat, daarna was Dessers dichtbij. De 1-0 kon niet lang uitblijven en kwam er ook na een slimme actie van Jens Toornstra. Geheel tegen de verwachting in kantelde RKC de wedstrijd en was het woord lang aan de Waalwijkers. Jens Odgaard omspeelde Senesi slim en schoot de 1-1 achter Justin Bijlow, waarna ook Vurnon Anita vlak voor rust toesloeg. De oud-Ajacied kopte bij de tweede paal binnen.

Feyenoord stelde meteen na rust orde op zaken. Een omhaal in het strafschopgebied van Senesi belandde voor de voeten van clubtopscorer Guus Til, die weinig moeite had om van dichtbij de 2-2 binnen te schuiven. Slot vond het tijd voor het debuut van Reiss Nelson, die kort daarna bijna goud waard was met een assist. Het viel allemaal net niet goed voor Feyenoord.

RKC had wat het wilde en speelde bijna de volledige tweede helft met alles op eigen helft. Voor Feyenoord bleek het uiterst lastig om een gaatje te vinden in de compacte Waalwijkse defensie. Dessers kreeg in de slotfase de grootste kans om zich onsterfelijk te maken, maar schoot in kansrijke positie hoog over. In de blessuretijd van zeven minuten overleefde RKC de beschietingen van Feyenoord. Net zoals tegen NEC heeft Feyenoord thuis alle moeite. Toen liep het goed af, nu niet.