Ten Hag laat Neres wederom buiten basis Ajax: 'Kun je zo verwoorden'

Ten Hag laat Neres wederom buiten basis Ajax: 'Kun je zo verwoorden'

16-10-2021 18:40
48

Ajax-trainer Erik ten Hag kan tegen sc Heerenveen niet beschikken over de latino's - en dus treedt hij in een andere samenstelling aan dan gebruikelijk. De Tukker geeft tekst en uitleg.

Ten Hag begint met Mohammed Kudus, Perr Schuurs, Davy Klaassen en Steven Berghuis in de basis. "Het is kijken wat je over hebt. Je moet tot een goede samenstelling komen zonder te veel te willen veranderen", zegt Ten Hag tegen ESPN.

David Neres ontbreekt wederom in de basiself. De Braziliaan heeft de afgelopen week geen aanspraak gemaakt op een basisplaats. "Zo zou je dat kunnen verwoorden. Klaassen heeft een goede indruk gemaakt bij het Nederlands elftal. Tegen FC Utrecht hebben we niet gebracht wat we moeten, een slechte dag als team. Van daaruit kun je kijken hoe je het op kun lossen. We hebben deze keer gekozen voor Berghuis."

Dat Ajax zoveel spelers mist, zegt Heerenveen-trainer Johnny Jansen weinig. "Ajax heeft nog steeds een goede ploeg. Voor ons is het zaak dat we gedisciplineerd zijn, hopelijk kunnen we dan een goede stunt neerzetten."