Go Ahead Eagles eindigt met negen man, maar verslaat Heracles in eigen huis

16-10-2021 20:41 Laatste update: 22:23
33

Het Overijsselse onderonsje tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo is zaterdagavond een ongekend spektakel geworden. De thuisploeg eindigde met negen (!) man, maar won knap met 4-2 en mag zich in de middenmoot van de Eredivisie melden.

Heracles startte het meest overtuigend en kwam via Delano Burgzorg in de buurt van een doelpunt, maar Go Ahead nam na een half uur de leiding. De thuisploeg kreeg een hoekschop en Luuk Brouwers zette zijn hoofd tegen de bal. Heracles ging direct weer op jacht naar een treffer en kreeg – kort na een gevaarlijke doelpoging van Bilal Basaçikoglu – hulp van doelman Warner Hahn. De sluitpost leverde de bal in bij Rai Vloet, die van grote afstand het verlaten doel vond: 1-1.

In het begin van de tweede helft leek Heracles erop en erover te gaan, maar rond het uur stond de wedstrijd opeens volledig op zijn kop. Eerste werkte Mats Knoester een voorzet van Iñígo Córdoba ongelukkigerwijs over de lijn, vervolgens werkte Brouwers zijn tweede van de avond binnen: 2-1 en 3-1.

De supporters bleven in deze fase van de wedstrijd ogen tekortkomen. Heracles kwam razendsnel weer op 3-2: Hahn ging opnieuw niet vrijuit en Marco Rente scoorde vanuit een lastige hoek. Go Ahead moest kort daarna met tien man verder, nadat Giannis Botos na een harde overtreding op aanraden van de VAR rood kreeg. De Griek kreeg in de catacomben al snel gezelschap van Isac Lidberg: de VAR riep arbiter Martens opnieuw naar de kant en gaf ook de Zweed een rode kaart, wegens een elleboogstoot.

Heracles kreeg na het verstrijken van de reguliere speeltijd nog liefst negen minuten om iets aan de achterstand te doen. De Almeloërs wisten echter totaal niets uit te richten, ondanks hun numerieke meerderheid. Mats Deijl verscheen na een uitval zelfs nog voor Janis Blaswich en besliste de wedstrijd definitief: 4-2. Go Ahead komt hierdoor in punten gelijk met Heracles, al hebben de Heraclieden nog hun inhaalwedstrijd tegen Feyenoord tegoed.