PSV loopt bijna hele wedstrijd achter de feiten aan, maar klopt PEC alsnog

16-10-2021 22:55 Laatste update: 23:01
299

PSV heeft ternauwernood onverwacht puntenverlies tegen PEC Zwolle afgewend, met de topwedstrijden tegen AS Monaco en Ajax op komst. De Eredivisie-hekkensluiter koesterde bijna anderhalf uur lang een 0-1 voorsprong in Eindhoven, maar PSV boog de wedstrijd in de slotfase toch nog om en won met 3-1.

De eerste beste kans van de wedstrijd leverde direct een doelpunt op, de 0-1 voor PEC welteverstaan: Daishawn Redan ontdeed zich handig van zijn tegenstanders en liet Joël Drommel kansloos. PSV ging direct op jacht naar de gelijkmaker, maar PEC hield op miraculeuze wijze stand. Eran Zahavi had de bal tot twee keer toe voor het inschieten, maar zag eerst Sam Kersten redding brengen op de lijn en trof daarna de lat.

Op slag van rust was het opnieuw spitsuur voor het doel van Kostas Lamprou, maar de Griekse sluitpost bleef fier overeind op inzetten van Olivier Boscagli, Zahavi en Cody Gakpo. Na een uur spelen kreeg ook Ibrahim Sangaré nog een prima kans, maar PSV wist de gasten uit Zwolle verder niet klein te krijgen. Een rollertje van Gakpo, dat in de handen van Lamprou eindigde, was lange tijd het meest opzienbarende wapenfeit van de slotfase.

Trainer Roger Schmidt probeerde het in de loop van de tweede helft met Carlos Vinícius, Yorbe Vertessen en Bruma als offensief ingestelde invallers. Dat leverde lange tijd niets op, maar zeven minuten voor tijd was het dan alsnog raak: Bruma sleepte met een slalom een corner uit het vuur, André Ramalho kopte hieruit de 1-1 achter Lamprou. PSV rook bloed en ging direct erop en erover: Gakpo zorgde voor een eigenlijk niet meer verwacht feest in het Phliips Stadion met zijn 2-1. Ook de 3-1 liet niet lang op zich wachten: Olivier Boscagli zorgde met een schitterend genomen vrije trap voor een toegift.

PSV blijft op één punt van koploper Ajax staan, in de wetenschap dat het na de Europese midweek in Amsterdam mag aantreden. De nummers één en twee van Nederland trappen op 24 oktober om 16.45 uur af.