Bellingham kijkt uit naar Ajax-uit: 'Vergelijkbaar met Besiktas, is een voorrecht'

Bellingham kijkt uit naar Ajax-uit: 'Vergelijkbaar met Besiktas, is een voorrecht'

17-10-2021 07:30 Laatste update: 07:41
19

Jude Bellingham kijkt uit naar de Champions League-wedstrijd tegen Ajax van dinsdagavond. De Engelse groeibriljant van Borussia Dortmund smult op voorhand van het affiche in Amsterdam.

Bellingham en de zijnen wonnen zaterdag met 3-1 van FSV Mainz 05, waardoor het vizier op het tripje naar Nederland kan. "Ik ben dol op Champions League-voetbal", laat hij weten aan de Bundesliga-kanalen. "Ajax is een geweldig team. Het wordt een zware wedstrijd, maar we moeten er klaar voor zijn en alles geven wat we in ons hebben. Bring it on!"

Dortmund speelde eerder in deze Champions League-campagne een uitwedstrijd tegen Besiktas. "Vergelijkbaar: de fans leven zo intens mee, ze houden van hun club. Het is een voorrecht om in dit soort wedstrijden te spelen", aldus Bellingham, die nog niet zo lang geleden voor Birmingham City uitkwam in het Championship. "Toen ging ik elke week naar clubs als Barnsley, nu mag ik in al die mooie stadions in Europa spelen, ik voel me bevoorrecht", klinkt het. "Op naar huis, aan de Capri Sun en dan komt de volgende wedstrijd."

Bellingham treft dinsdag overigens de club die in zijn Birmingham City-tijd serieuze interesse in hem had. Ajax was destijds in gesprek met zijn familie, maar Bellingham besloot toen om nog één jaar in Engeland te blijven en maakte een jaar later de overstap naar Dortmund, onthulde Ajax-directeur Edwin van der Sar onlangs.