Voetzoeker ontploft in België: doelman loopt mogelijk blijvende gehoorschade op

Voetzoeker ontploft in België: doelman loopt mogelijk blijvende gehoorschade op

17-10-2021 13:12
28

Rafael Romo, doelman van de Belgische club OH Leuven, heeft mogelijk blijvende gehoorschade opgelopen in de uitwedstrijd tegen Standard Luik. Een voetzoeker ontplofte vlak langs de Venezolaan.

Daags na de wedstrijd ondervindt Romo nog steeds hinder van de knal, melden Belgische media. De 31-jarige doelman meldt zich maandag voor onderzoek bij een keel-nees-oorarts om te zien of er geen blijvende schade is aangericht.

"Verder onderzoek moet uitwijzen of de gehoorschade voor even is, of is er meer aan de hand?", wordt Leuven-trainer Marc Brys geciteerd door Het Laatste Nieuws. Ik waardeer het wel dat Standard-voorzitter Bruno Venanzi in onze kleedkamer kwam om bij onze doelman zijn excuses aan te bieden voor het onverantwoordelijke gedrag van zijn supporters."

3D-lijn
Het Romo-nieuws was niet enige opmerkelijke nieuwsfeit uit de wedstrijd tussen Standard Luik en OH Leuven. Voor het eerst werd er 3D-techniek gebruikt door de VAR. Een succes was dat niet: de arbitrage had acht minuten nodig voor het trekken van de lijn om te kunnen zien of het buitenspel was.

De Pro League had al aangekondigd dat zo'n lijn trekken 'de nodige tijd en kunde' vereist. De 3D-lijn eist een nieuw camerapunt voor optimaal gebruik, en dit camerapunt is in veel stadions nog niet aanwezig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie