Ajax grijpt hard in en deelt stadionverbod en boete uit aan 25 'supporters'

Ajax grijpt hard in en deelt stadionverbod en boete uit aan 25 'supporters'

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 15:15zo 17-10-2021 om 15:15

Ajax heeft 25 supporters een stadionverbod gegeven, meldt supportersvereniging Ajax Life. Kaarten voor de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund werden opgekocht en voor woekerprijzen verkocht. Ook heeft Ajax boetes uitgedeeld.

Ajax heeft de identiteitsgegevens van 25 supporters achterhaald en de zwarthandel keihard afgestraft. De club heeft ze een stadionverbod van achttien maanden en een boete van 450 euro gegeven. Ook is hun seizoenkaart geblokkeerd. "Ajax zal deze personen ook aanmelden bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod", laat een woordvoerder van Ajax aan Ajax Life weten. Naar verwachting zal het aantal getraceerde verkopers nog toenemen.

'Als SV Ajax willen wij nogmaals benadrukken dat wij het betreuren dat er personen zijn die veel geld willen verdienen over de rug van medesupporters. Zij maken misbruik van de populariteit van Ajax en de schaarste aan kaartjes die bij sommige wedstrijden ontstaat', laat Ajax Life weten.

'Laat de actie die Ajax onderneemt tegen deze zwarthandel een waarschuwing zijn. Werk er niet aan mee. Voor je het weet kun je een lange tijd niet meer naar Ajax en ploft er daarnaast een pittige boete op de deurmat.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws