FC Groningen speelt niets klaar en komt met punt tegen Sparta goed weg

17-10-2021 16:22 Laatste update: 16:28
74

De kelderkraker tussen Sparta en FC Groningen is geëindigd in een gelijkspel. Een weinig opwindende wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen schieten daar weinig mee op.

Sparta had via Lennart Thy al na een minuut de leiding kunnen nemen, maar schoot via een Gronings been naast. Uit de daaropvolgende corner miste ook Bryan Smeets een kans. Groningen greep de leiding op Het Kasteel door een goal van Cyril Ngonge, na een piekfijne assist van Mo El Hankouri.

Het duurde echter niet lang voor Sparta de stand weer gelijk trok. Net als Ngonge schoot Smeets de bal met zijn linkervoet binnen, het voorwerk was van Laurent Jans. Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh had daar geen antwoord op. Op de goals na viel er weinig te genieten. De wedstrijd ging gelijk op, zonder noemenswaardige hoogtepunten.

Na rust liet Sparta tot twee keer toe na om Groningen wederom een tik uit te delen. De ploeg van Henk Fraser kreeg kansen via Bart Vriends en Michaël Heylen, maar beiden misten. Het beste was er bij Groningen al een tijdje af. Aanvallend kwam De Trots van het Noorden tekort en daardoor bleef Sparta vrij simpel overeind.

Leeuwenburgh voorkwam in de slotminuut nog een doelpunt van Sparta en Emanuel Emegha ging in blessuretijd slordig om met een voorzet van Mario Engels, na geklungel van Groningen.