Bayern maakt er voor rust al vijf tegen Bayer en zet nummer 3 op zijn plek

Bayern maakt er voor rust al vijf tegen Bayer en zet nummer 3 op zijn plek

17-10-2021 17:16
31

Bayern München heeft zondagmiddag weer een signaal afgegeven aan de Bundesliga-concurrentie. Der Rekordmeister begon als nummer twee van Duitsland aan het treffen met nummer drie Bayer Leverkusen, maar was na vijf (!) goals voor rust al vroeg klaar tegen Die Werkself: 1-5 werd het uiteindelijk.

Beide clubs stonden bij aanvang op zestien punten uit zeven wedstrijden, twee minder dan Borussia Dortmund dat zaterdag al in actie was gekomen. De gasten openden al na drie minuten de score via een knappe goal van Robert Lewandowski, die de bal achter zijn standbeen langs nam: 0-1.

Die stand bleef enige tijd staan en Bayer Leverkusen had mazzel dat Leroy Sané van afstand de paal trof. Tussen minuut 30 en 37 liep het ontketende Bayern echter uit naar een 0-5 voorsprong: Lewandowski tikte zijn tweede binnen, Thomas Müller toucheerde de bal na een schot van Niklas Süle, Serge Gnabry tikte subtiel de vierde binnen en had even later nogmaals succes, na een combinatie met Leon Goretzka.

Het beslissende gat was vanzelfsprekend geslagen. De Tsjechische EK-blikvanger Patrik Schick tekende nog voor een 'eretreffer' namens Bayer Leverkusen, verder gebeurde er niet veel in de tweede helft. Bayern kan zich nu richten op de midweekse Champions League-clash met Benfica.