Grimmig potje in Enschede: Willem II houdt Twente af en pakt gedeelde derde plek

17-10-2021 18:38 Laatste update: 18:41
117

Willem II heeft op de late zondagmiddag een aanval van FC Twente afgeslagen en mag zich naast FC Utrecht op de derde plek van de Eredivisie melden. Beide teams kwamen na een tumultueuze voetbalmiddag in Enschede tot een 1-1 gelijkspel, met twee rode kaarten.

Willem II stond bij aanvang op twee punten, FC Twente op veertien. De wedstrijd werd al vroeg opengebroken door de thuisploeg: Dimitrios Limnios kreeg vrij baan na een misverstand tussen Ché Nunnely en Emil Bergström en schoot via via de 1-0 binnen. Nunnely maakte zijn fout later in de eerste helft echter goed, door vanuit het niets de gelijkmaker aan te tekenen. De rechtsbuiten kreeg de bal met enig fortuin mee en schoot hem tegendraads voorbij Lars Unnerstall: 1-1.

In de loop van de eerste helft werd het steeds onvriendelijker, zowel op het veld als ernaast. Arbiter Jochem Kamphuis had zijn handen vol aan de vele opstootjes en werd bovendien onvriendelijk toegezongen. In de blessuretijd was er opeens een rode kaart: Ramiz Zerrouki had al geel gekregen, gooide uit frustratie de bal weg en kon alvast gaan douchen.

Na rust was het Willem II dat uit de startblokken schoot, maar De Tricolores zagen een treffer van Kwasi Wriedt afgekeurd worden. De wedstrijd werd er niet vermakelijker op, maar een kwartier voor tijd kwam ook Willem II met één man minder te staan, nadat ook Derrick Köhn zijn tweede gele kaart ontving vanwege een overtreding op Ricky van Wolfswinkel. Een doorbraak werd echter niet meer geforceerd door één van beide ploegen, met een 1-1 eindstand als logisch gevolg.

Willem II komt op zeventien punten en staat gedeeld derde met FC Utrecht, de club die het aan het einde van de maand nog treft. FC Twente blijft zevende met vijftien punten en speelt in oktober nog Eredivisie-wedstrijden tegen NEC en PSV.