Laporta kondigt toekomstplannen Barça aan: 'Om de club weer uit de put te trekken'

Laporta kondigt toekomstplannen Barça aan: 'Om de club weer uit de put te trekken'

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 19:14zo 17-10-2021 om 19:14

Joan Laporta heeft zondag een buitengewone ledenvergadering belegd bij FC Barcelona. De voorzitter heeft nogmaals gewezen naar het vorige bestuur en heeft uit de doeken gedaan hoe de financieel geplaagde grootmacht er weer bovenop moet gaan komen.

Barça sloot het seizoen 2020/2021 – waarin Josep María Bartomeu in oktober opstapte en Laporta in het voorjaar zijn opvolger werd – af met een verlies van bijna vijfhonderdmiljoen euro. "De huidige financiële situatie is een gevolg van de serieuze steken die het vorige bestuur heeft laten vallen. Zij kunnen de allerslechtste resultaten in de geschiedenis van deze club overleggen."

Laporta belooft echter beterschap. De spelerssalarissen zijn in de tussentijd gedaald van 568 miljoen naar 412 miljoen euro en een tienjarige lening van de Amerikaanse Goldman Sachs-bank moet voor extra kapitaal zorgen. "We hebben zes maanden lang onvermoeibaar gewerkt om deze club weer uit de put te trekken. Maar dat is natuurlijk geen situatie die van de ene op de andere dag omgekeerd kan worden."

De Catalanen blijven bovendien dichtbij hun kernwaarden, stelt Laporta. De socios – die hem aan een verkiezingszege hadden geholpen – blijven een belangrijke stem hebben in het clubbeleid. "Vandaag de dag ligt het lot van FC Barcelona in jullie handen, meer dan ooit. De club is geen eigendom van een land of van een investeringsmaatschappij, maar zal altijd van de clubleden blijven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt FC Barcelona snel weer kampioen van Spanje?

Ja, dit seizoen al
8%
Ja, binnen drie jaar
58%
Nee
34%
(1666 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws