Overgenomen Newcastle verliest van Spurs, onwel geworden fan bijgebracht

17-10-2021 19:45
33

Newcastle United is zijn Saudische tijdperk begonnen met een 2-3 thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur. Het meest besproken moment van de zondag was echter het onwel worden van een Newcastle-fan, waardoor de wedstrijd tijdelijk gestaakt diende te worden.

Steve Bruce leek direct geslachtofferd te worden door de nieuwe eigenaars van The Magpies, maar mocht alsnog beginnen aan zijn duizendste (!) wedstrijd als manager. Hij zag hoe zijn ploeg uit de startblokken schoot en na twee minuten al op voorsprong kwam. Callum Wilson kopte venijnig raak uit een voorzet van Javier Manquillo: 1-0.

Tottenham wist de zaken echter in een mum van tijd om te draaien. Tanguy Ndombélé maakte de gelijkmaker met een geplaatste uithaal en de VAR kende de in eerste instantie afgekeurde 1-2 van Harry Kane alsnog toe. Kort voor rust werd voetbal plotseling bijzaak op St. James' Park. Een supporter werd onwel en de hulpdiensten schoten direct te hulp, nadat ze gealarmeerd werden door Spurs-spelers Sergio Reguilón en Eric Dier.

De supporter kon gestabiliseerd worden en werd naar het ziekenhuis vervoerd, waarna de wedstrijd alsnog werd uitgespeeld. Kort voordat de spelers opnieuw de kleedkamer konden opzoeken, werd het nog 1-3: Kane leverde ditmaal de assist en Heung-Min Son rondde af. Newcastle United kon in de tweede helft weinig meer klaarspelen en eindigde tot overmaat van ramp met zijn tienen: Jonjo Shelvey liep in een invalbeurt van ruim twintig minuten tegen twee gele kaarten aan. Dier bracht met een ongelukkig eigen doelpunt nog wat hoop in de harten van de thuisploeg, maar de 2-3 kwam te laat voor Newcastle.