Cocu over kritiek op Schmidt en PSV: 'Zal bij Ajax ook zo zijn'

Cocu over kritiek op Schmidt en PSV: 'Zal bij Ajax ook zo zijn'

17-10-2021 20:15
38

PSV won zaterdag met 3-1, maar wederom was het moeizaam. En dus heeft trainer Roger Schmidt de twijfels nog altijd niet helemaal weggenomen. Phillip Cocu snapt wat er in Nederland verlangd wordt.

PSV ontsnapte in de slotfase tegen PEC, de hekkensluiter van de Eredivisie. Na afloop kreeg Schmidt vragen over het spel, waarop de Duitser benadrukte dat zijn ploeg wel gewonnen heeft. "Dat geldt niet alleen voor PSV, maar zal bij Ajax ook zo zijn: er wordt altijd heel veel van je verwacht. PSV heeft gewoon met 3-1 gewonnen en zwaar gedomineerd, dus de overwinning is terecht. Dan krijg je achteraf toch opmerkingen dat het niet al te best was. Ik vind Schmidt heel consistent in zijn manier van werken, daar gelooft hij in", zegt Cocu bij Rondo op Ziggo Sport.

Bij PSV komt steeds meer naar voren wat Schmidt wil. "Hij heeft het eerste jaar gebruikt om de balans te vinden tussen hoe hij hiervoor werkte en wat bij de Nederlandse competitie past. Hij heeft wat veranderd aan de speelwijze van PSV. Het is een trainer die overtuigd is van zijn plan", zegt Cocu.

Aanvankelijk liep het niet bepaald storm bij PSV. Schmidt heeft daarom met een deel van de selectie gesproken. "Ik betrek bijna altijd een bepaalde kern van de selectie. Ik probeer mijn visie over te brengen, maar dat doe ik wel samen met de spelers. Het team moet zich ook goed voelen, samen probeer je een balans te vinden. Het is ook belangrijk om jonge spelers daarbij te trekken, maar ook ervaren spelers", zegt Schmidt.

En wat als dat niet lukt? "Dan moet je tot een oplossing komen waar iedereen voor gaat. Soms moet je op je strepen staan, dat hoort er ook bij."