Ajax zal zich met het oog op dinsdag wel achter de oren krabben

"Ajax zal zich met het oog op dinsdag wel achter de oren krabben"

17-10-2021 20:49
62

Ajax zal tegen Borussia Dortmund uit een ander vaatje moeten tappen, zegt ESPN-analist Marciano Vink. Tegen sc Heerenveen gaf de ploeg van Erik ten Hag in zijn ogen wel erg veel ruimte weg. Dortmund gaat dat volgens Vink afstraffen.

Ajax ontsnapte tegen Heerenveen en mag van geluk spreken dat het geen schade opliep. "Ajax zal zich met het oog op dinsdag wel achter de oren krabben, want in de omschakeling hebben ze best veel weggegeven", zegt Vink bij Dit Was Het Weekend op ESPN.

"Ajax stond echt niet goed. Ik begrijp dat dit een wedstrijd is tegen Heerenveen en dat je een andere instelling hebt in de Champions League, maar op dit soort momenten moet je scherper zijn. Heerenveen had er gewoon 1-1 van kunnen maken. Het is een hele goede overwinning van Ajax, maar tegen Bellingham, Haaland, Reus en Brandt kun je dit soort ruimtes niet weggeven", zegt Vink.

Ajax en Dortmund hebben na twee wedstrijden in de Champions League zes punten. Bij winst zet de ploeg van Ten Hag een reuzenstap richting de volgende ronde.