Ten Hag ziet 'drie groepen' ontstaan bij Ajax: 'Het is een verloren periode'

Ten Hag ziet 'drie groepen' ontstaan bij Ajax: 'Het is een verloren periode'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 07:07ma 18-10-2021 om 07:07

Erik ten Hag is blij en opgelucht dat Ajax de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (0-2) zonder kleerscheuren heeft doorstaan. Door de tweede interlandperiode van het nieuwe seizoen begon de Ajax-trainer te twijfelen.

Ten Hag legde na de gewonnen uitwedstrijd in Friesland uit met welke problemen hij geconfronteerd wordt als zijn internationals uitwaaieren over de hele wereld. "Er ontstaan drie groepen", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. Ten Hag hield tegen Heerenveen vier Zuid-Amerikanen buiten de basis: Antony, Lisandro Martinez, Nicolas Tagliafico en Edson Álvarez.

"Er zijn internationals die alles spelen. Dat is in principe perfect, maar ze worden wel overbelast, doordat ze in een heel korte periode twee of drie interlands moeten spelen. En dan zijn er de jongens die wel naar de nationale ploeg gaan, maar niét spelen. Zij raken onderbelast en dat is vervelend."

En dan zijn er nog de achterblijvers, spelers die zijn opgeroepen voor de nationale ploeg. "Die bij ons heel klein is", zegt Ten Hag. "Ik kan ze niet volledig belasten, omdat de weerstand op de trainingen heel laag is. Ze trainen met spelers die qua niveau vele malen minder zijn. Het is voor heel veel spelers een verloren periode, waarna we snel weer moeten opschakelen. Daarom is het fijn dat we tegen Heerenveen wonnen, want daardoor zitten we weer in het ritme."

Ajax versus KNVB
Volgens De Telegraaf heeft Ajax achter de schermen geprobeerd de wedstrijd tegen Heerenveen te verplaatsen met oog op het cruciale Champions League-duel met Borussia Dortmund (dinsdag). Kort na de loting werd er een verzoek ingediend bij de KNVB, maar de opties die de voetbalbond kon de Amsterdammers niet bekoren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws