Janssen pleit voor omzetting in basiself Ajax: 'In Europa is Klaassen beter'

Janssen pleit voor omzetting in basiself Ajax: 'In Europa is Klaassen beter'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 08:32ma 18-10-2021 om 08:32

Theo Janssen pleit voor een omzetting in de basiself van Ajax voor de Champions League-kraker tegen Borussia Dortmund. Davy Klaassen moet Steven Berghuis vervangen, stelt de analist bij Studio Voetbal.

Janssen vindt dat Ajax-trainer Erik ten Hag 'terug moet naar het vertrouwde'. "In de Nederlandse competitie is Berghuis echt een goede speler op de nummer 10-positie, maar in Europees verband vind ik Klaassen beter, ook in verdedigend opzicht. Klaassen heeft z'n loopacties, terwijl Berghuis veel aan het zoeken is en vaak uitwijkt naar de zijkant, waardoor hij bij Antony in de buurt komt te voetballen."

Overtuigd van een goede resultaat tegen Dortmund is Janssen niet: de oud-speler van onder meer Ajax houdt zijn hart vast voor Erling Haaland. "Ajax heeft een probleem: voetballend is het allemaal heel leuk, maar in de omschakeling zijn ze heel erg kwetsbaar. Haaland is natuurlijk een ander verhaal dan Henk Veerman. Elke tegenstander van Ajax krijgt ruimte om in de omschakeling gevaarlijk te zijn, alleen was Heerenveen heel slordig (0-2, red.). Doet Ajax dit tegen Dortmund, dan krijgen ze gewoon drie goals tegen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Dortmund dinsdag?

Zege Ajax
53%
Zege Dortmund
24%
Gelijkspel
23%
(4097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws