Breaking news

Beslissingen in Champions League: feest bij Benfica, Salzburg en Lille OSC

'Meer fans dan toegestaan' in Goffert-uitvak: 'Verder geen klachten of indicaties'

'Meer fans dan toegestaan' in Goffert-uitvak: 'Verder geen klachten of indicaties'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 10:00ma 18-10-2021 om 10:00

Daags na de veelbesproken derby tussen NEC en Vitesse wordt de schade in De Goffert opgemaakt. De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls zag na afloop met eigen ogen een deel van het uitvak instorten, nadat de meegereisde Vitesse-aanhang de overwinning vierde.

Volgens Bruls stonden er meer mensen dan toegestaan op het voorste gedeelte van het uitvak. "Mijn eerste zorg was: slachtoffers, gewonden? Of nog erger. Na een halfuurtje wisten we zeker dat dat niet was gebeurd, maar dit is buitengewoon ernstig", heeft hij laten weten in het NOS Radio 1 Journaal.

NEC-directeur Wilco van Schaik pleitte zondagavond voor een verbod op uitsupporters in dit soort derby's. Bruls wil zich daar nog niet over uitlaten. "Er wordt nu eerst naar dat specifiek deel van de tribune gekeken. Voor de rest is er geen enkele indicatie dat het stadion onveilig is", vertelt hij over het in 1999 gerenoveerde stadion, dat eerst dus volledig gecontroleerd moet worden. "Dan kunnen we aan de hand daarvan besluiten wat er verder aan onderzoek of stappen nodig zijn. Het stadion is 21 jaar oud en er zijn voor zover ik weet nooit klachten gemeld of andere constateringen gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws