Advies voor Ajax: Dat is de sleutel om Borussia Dortmund te verslaan

Advies voor Ajax: "Dat is de sleutel om Borussia Dortmund te verslaan"

18-10-2021 15:00 Laatste update: 19-10-2021 12:00
117

Ajax begon voortvarend aan de Champions League-campagne met overwinningen op Sporting Portugal en Besiktas, maar Borussia Dortmund is andere koek. De Duitse topclub treedt bovendien met Erling Haaland aan in de Johan Cruijff Arena. En dat maakt een wereld van verschil.

De Noorse wereldspits was bijna een maand uitgeschakeld met een dijbeenblessure, maar hij maakte zaterdag tegen FSV Mainz (3-1) zijn rentree. Hij deed negentig minuten mee en scoorde meteen twee keer. "Alles is anders met Haaland", benadrukt verslaggever Sebastian Kolsberger, die Dortmund op de voet volgt voor BILD, in gesprek met VoetbalPrimeur. "Hij is de sleutel in het aanvalsspel. Hij is snel en zijn fysieke kwaliteiten zijn enorm."

"Met Haaland voorin probeert Dortmund het spel sneller te maken en hem veelvuldig diep te sturen. Zonder hem is dat heel anders", vervolgt Kolsberger, die ziet dat de ziekenboeg van Die Borussen net op tijd leegstroomt. De voorbije weken zat coach Marco Rose regelmatig met de handen in het haar, maar een groot deel van zijn basisploeg is weer fit. "Raphaël Guerreiro en Giovanni Reyna missen het duel nog wel", stelt Kolsberger. Dat geldt ook voor Mahmoud Dahoud en toptalent Youssoufa Moukoko, maar zij verschijnen doorgaans niet aan de aftrap.

Kolsberger ziet Dortmund – mede door de terugkeer van Haaland  - als favoriet tegen Ajax. Hoewel de ploeg dit seizoen nog geen grootse indruk maakt, staat het wel gewoon tweede in de Bundesliga met één punt achterstand op Bayern München. Bovendien is Jude Bellingham dit seizoen uitgegroeid tot de smaakmaker op het middenveld. "Ik denk dat als Dortmund zijn normale spel speelt, het goede kans maakt om te winnen", voorspelt de BILD-verslaggever.

Toch acht hij Ajax niet kansloos. Dortmund is achterin namelijk niet feilloos. In acht competitieduels kregen Die Schwarzgelben al veertien treffers om de oren. "Ajax zal druk moeten zetten op de zwakke defensie, dat is de sleutel om Dortmund te verslaan", adviseert Kolsberger.

Ajax en Dortmund trappen dinsdagavond om 21.00 uur af. Beide teams wonnen hun eerste twee groepsduels in de Champions League.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)