Barcelona onthult bizarre details over Camp Nou: ovens kunnen niet meer aan

Barcelona onthult bizarre details over Camp Nou: ovens kunnen niet meer aan

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 12:55ma 18-10-2021 om 12:55

Laatste update: maandag 18 oktober 2021 om 12:59ma 18-10-2021 om 12:59

Camp Nou is op sterven na dood. Dat bevestigde Elena Fort, vice-president van FC Barcelona, zondagavond op een speciale ledenvergadering. Fort onthulde enkele bizarre details over de deplorabele staat van de Catalaanse voetbaltempel.

Volgens Fort voldoet Camp Nou niet meer aan de eisen die tegenwoordig aan een stadion worden gesteld. Daarbij nam ze geen blad voor de mond. Zo maakte Fort duidelijk dat de catering geen ovens kan gebruiken vanwege de kans op kortsluiting. Ook moeten de meterkasten tijdens wedstrijden in de gaten worden gehouden, zodat er niets kapot gaat.

Omdat Camp Nou voortdurend noodreparaties nodig heeft, blijft de rekening maar oplopen. En dat komt slecht uit, nu Barcelona kampt met een schuld van zeker 1,35 miljard euro. "Het is verloren geld", aldus Fort. "Dit stadion is 64 jaar oud. In de zomer hebben we nog 1,8 miljoen euro moeten uittrekken om te kunnen heropenen voor het publiek."

Het doel is nu om Camp Nou volledig te vernieuwen. Daar is wel een - nog niet goedgekeurde - megalening van anderhalf miljard euro voor nodig. Fort: "De toegangen zijn verouderd, met slechts vijftien liften en geen roltrappen. Slechts 28 procent van het stadion is overdekt, de evacuatieroutes zijn niet erg efficiënt en we hebben te maken met verouderde technologie."

Met 99.354 plaatsen is Camp Nou het grootste stadion van Europa. Zondagavond tijdens Barcelona - Valencia waren er 50.000 toeschouwers aanwezig.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws