'Iedereen zal zeggen: Ajax is de favoriet tegen PSV. Nou, voor mij niet'

'Iedereen zal zeggen: Ajax is de favoriet tegen PSV. Nou, voor mij niet'

18-10-2021 13:50
91

Aad de Mos ziet geen duidelijke favoriet in de aanloop naar de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV. De Amsterdamse en Eindhovense topclub treffen elkaar zondag vanaf 16.45 uur in de Johan Cruijff Arena.

Ajax en PSV wonnen afgelopen weekend van respectievelijk sc Heerenveen (0-2) en PEC Zwolle (3-1), maar imponeerden niet. De Mos vindt de kritiek op PSV overtrokken. "Niemand kijkt naar de speelwijze van PEC, dat zijn beste wedstrijd speelde", zegt de oud-trainer in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

Twee weken geleden zag De Mos Ajax nog 'stuntelen' tegen FC Utrecht (0-1 verlies). "Dat was hetzelfde laken een pak", zegt hij. "Nederlandse ploegen hebben het moeilijk tegen goed georganiseerde defensies."

Donderdag speelt PSV tegen AS Monaco in de Europa League. "Die spelen aanvallend voetbal en dat is op het lijf van PSV geschreven. Ajax zal ook aanvallen. Hoewel Monaco en Ajax een grote naam hebben, is het makkelijker voetballen dan tegen de kleintjes."

De Mos voorspelt een 2-2 in de Johan Cruijff Arena. "Alle analisten en media zullen zeggen: Ajax is de favoriet. Nou, voor mij niet. Ik denk dat de counter van PSV gevaarlijker en doeltreffender is dan het aanvallende voetbal van Ajax. Dan ben je alleen nog afhankelijk van de uitslagen tegen Dortmund en Monaco. De ploeg die overweldigend goed speelt, heeft een voordeel."