'ADO dient 'in het geheim' nieuwe begroting in, garantstelling lager dan verwacht'

'ADO dient 'in het geheim' nieuwe begroting in, garantstelling lager dan verwacht'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 15:58ma 18-10-2021 om 15:58

ADO Den Haag gaat een spannende week tegemoet. De winnaar van de eerste Keuken Kampioen Divisie-periode heeft alsnog een begroting ingediend bij de KNVB, meldt Voetbal International.

De voorafgaand aan dit seizoen ingediende begroting was niet sluitend, waardoor ADO al zes punten kwijt is geraakt. De Residentieclub had vervolgens tot 1 november de tijd om de financiële zaakjes alsnog op orde te krijgen. Volgens VI is er inmiddels 'in het geheim' een nieuwe begroting ingediend.

Naar verwachting krijgt ADO donderdag van de KNVB te horen of het zijn licentie mag behouden. In de nieuwe begroting is een garantstelling van de gemeente opgenomen. ADO was ervan uitgegaan dat het – nu een overname van de club maar niet van de grond komt – 5,1 miljoen euro nodig had om het seizoen uit te spelen, maar volgens in de arm genomen extern bureau hoeft die garantstelling 'slechts' 3,5 miljoen euro te bedragen. De gemeente wil echter wel meer controle op het beleid van de club uitoefenen, voordat het inderdaad garant wil staan, klinkt het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws