Dortmund-trainer Rose ziet Ajax als 'geoliede machine': 'We hebben wel respect'

Dortmund-trainer Rose ziet Ajax als 'geoliede machine': 'We hebben wel respect'

18-10-2021 20:21
59

Borussia Dortmund-trainer Marco Rose verwacht een moeilijke wedstrijd wanneer zijn ploeg het dinsdagavond in de Champions League opneemt tegen Ajax. De oefenmeester ziet dat de Amsterdammers goed voetballen en geeft aan respect te hebben voor Ajax.

"Ajax voetbalt al als een geoliede machine", vertelt Rose op een persconferentie in aanloop naar het duel. “We zijn niet bang, maar hebben wel respect. De sfeer zal geweldig zijn, de tegenstander sterk en dus moeten we scherp zijn. Het is een enorme uitdaging."

Beide ploegen wonnen hun eerste twee duels in het miljardenbal. Een overwinning dinsdagavond betekent vrijwel zeker plaatsing voor de volgende ronde. In Dortmund treft Ajax een tegenstander in vorm. Van de laatste acht wedstrijden verloor Dortmund er slechts één, nadat het een helft met tien man speelde tegen Borussia Mönchengladbach.

Tegen de Amsterdammers kunnen de Duitsers niet beschikken over Raphael Guerreiro, Giovanni Reyna en Mahmoud Dahoud. Het drietal is geblesseerd. Erling Haaland, Mats Hummels, Thomas Meunier en Dan-Axel Zagadou zijn daarentegen wel fit genoeg bevonden en zijn mee afgereisd naar Amsterdam.