Arsenal komt goed weg en redt in blessuretijd een punt tegen Palace

18-10-2021 22:58
9

Arsenal heeft de status van topclub in Engeland nog altijd niet terugverdiend. In het eigen Emirates Stadium ging Crystal Palace, dat gecoacht wordt door Arsenal-icoon Patrick Vieira (foto), er maandagavond bijna met de zege vandoor: 2-2.

Na acht minuten zag het er nog goed uit voor The Gunners. Pierre-Emerick Aubameyang opende de score en het thuispubliek maakte zich op voor een wervelende voetbalshow, maar die kwam er zeer zeker niet. Crystal Palace bleef in de wedstrijd hangen, mede doordat James McArthur geen rode kaart kreeg voor een fikse schop, en kon daar na rust van profiteren.

Christian Benteke was de eerste die dat deed. De sterke Belg schoof de bal binnen nadat Palace de bal op vijandelijke helft veroverde en twintig minuten later werd er zelfs naar de 1-2 gecounterd. Odsonne Édouard rondde de aanval af, maar maakte uiteindelijk niet de winnende. In minuut 96 deed Alexandre Lacazette het stadion ontploffen met de gelijkmaker.

Voor de stand betekent dat dat The Eagles toch niet over Arsenal heen wippen. De formatie van Vieira zou lang boven de stadgenoot uit Noord-Londen uitkomen, maar de late goal van Lacazette betekent dat The Gunners alsnog twaalfde blijven staan. Palace is de nummer veertien.